ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ KYMCO

kymco_about

 

Η ΚΥΜCO (Kwang Yang Motor Company)  είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κατασκευής οχημάτων στον κόσμο.

 

Scooter, μοτοσυκλέτες, ATV, ηλεκτροκίνητα οχήματα ελεύθερης μετακίνησης (ΕCV - Electric Convenience Vehicles) και πρόσφατα ηλεκτρικά ποδήλατα (KLEVER MOBILITY) είναι μερικές από τις δραστηριότητες του ομίλου. Σήμερα οχήματα KYMCO κυκλοφορούν στους δρόμους των πέντε ηπείρων (ολοκληρωμένο δίκτυο διανομής σε περισσότερες από 85 χώρες) και ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων για ανεξάρτητη μετακίνηση.

 

Από την ίδρυση της το 1963 στην Kaohsiung της Taiwan, σαν κοινοπραξία με τη HONDA Ιαπωνίας, γνώρισε συνεχή ανάπτυξη επενδύοντας συνεχώς στην έρευνα και εξέλιξη με στόχο την καινοτομία και τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών. Το 1992, αρχίζει η επαναγορά ιδίων μετοχών από τη HONDA  (ολοκληρώθηκε το 2000) και οι εξαγωγές των οχημάτων παραγωγής της εταιρείας με το εμπορικό σήμα KYMCO.

 

Διαθέτει πλέον 8 εργοστάσια στη Νοτιοανατολική Ασία που παρέχουν δυναμικότητα παραγωγής πάνω από 1.000.000 οχήματα ετησίως καθώς και εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ν. Αμερική και αλλού μέσω των οποίων καλύπτει τις ανάγκες των τοπικών αγορών. Παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής και εξαγωγέας μοτοσυκλετών της Taiwan με ηγετική θέση τόσο στην τοπική αγορά με μερίδια που σταθερά ξεπερνούν το 30% (40% την τελευταία τριετία), αλλά και στις εξαγωγές, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Κατασκευαστών Οχημάτων της Taiwan.

 

Η KYMCO ανέκαθεν δεσμευόταν για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας, στα προϊόντα και στις διαδικασίες παραγωγής, αλλά και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

Έτσι ήταν ανάμεσα στους πρώτους κατασκευαστές μοτοσυκλετών, που απέκτησε το πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001 το 1994 και ISO 13485 που ακολούθησε το 1996, ενώ όλες οι μονάδες παραγωγής λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001. Σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής, διανομής και στήριξης μετά την πώληση, εφαρμόζονται τα πρότυπα TPM Excellence (Total Productive Management) και ΤQM (Total Quality Management), επιτυγχάνοντας συνεχώς την αριστεία λαμβάνοντας και το αντίστοιχο βραβείο από το Ινστιτούτο JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) της Ιαπωνίας.

 

(Εταιρική Παρουσίαση Kymco Taiwan)

 

 

Η παραγωγή των εργοστασίων είναι καθετοποιημένη, καθώς κατασκευάζουν εξ’ ολοκλήρου πλαίσιο, κινητήρα, πλαστικά και άλλα περιφερειακά εξαρτήματα, ελέγχοντας έτσι την ποιότητα των προϊόντων σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας. Τα αυτοδύναμα τμήματα σχεδίασης, έρευνας και εξέλιξης (R&D) της δίνουν τη δυνατότητα να κατασκευάζει καινοτόμα προϊόντα και να είναι σε θέση να κάνει εξαγωγή τεχνολογίας στην παγκόσμια αγορά, όπως δείχνουν οι σημαντικές συνεργασίες που έχει συνάψει εδώ και χρόνια με καταξιωμένους Ευρωπαίους και Ιάπωνες κατασκευαστές.

 

Τα προϊόντα που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά σχεδιάζονται στο τμήμα σχεδιασμού της KYMCO που λειτουργεί στην Ιταλία και καλύπτουν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τα δίκυκλα.

 

Στην Ελλάδα η KYMCO εκπροσωπείται από το 1997 από τη MOTO TREND SA.

 

Με ένα εκτενές δίκτυο αντιπροσώπων σε  όλη την Ελλάδα, η MOTO TREND SA διανέμει κάθε χρόνο χιλιάδες οχήματα, τοποθετώντας το σήμα KYMCO πάντα στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων. Η προσήλωση στις αρχές του εργοστασίου αλλά και στην συνεχή βελτίωση της υποστήριξης μετά την πώληση, τόσο στη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών όσο και στη τεχνική εξυπηρέτηση, συμβάλλουν στην ικανοποίηση όλων εκείνων που επιλέγουν ένα όχημα KYMCO, είτε είναι ιδιώτες είτε επαγγελματίες (κυρίως από το χώρο των ενοικιάσεων) οι οποίοι απαιτούν υψηλά επίπεδα ποιότητας, αξιοπιστίας και εξυπηρέτησης.

 

Με την επιδίωξη  της καινοτομίας και το σεβασμό στο περιβάλλον, η KYMCO έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά σήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

kymco-worldwide